✓ متاسفانه خانم های مذهبی به علّت اینکه از احکام پوشش و حجاب به خوبی اطلاع ندارند، مکرّراً مرتکب حرام می شوند. اتفاقاً بعضی از خانم ها دغدغه محجبه بدون را هم دارند ولی از باب ندانستن احکام آن، گاهی در خلاف هدفشان قدم بر می دارند.
✓ خودتان بهتر می دانید، در مسئله 11 رساله های توضیح المسائل آمده: «مسائلی که انسان غالباً به آنها احتیاج دارد، واجب است یاد بگیرد»؛ لذا یاد گرفتن احکام حجاب بر خانم ها واجب است و اینکه در دل گفته شود: «من که خبر نداشتم و الّا رعایت می کردم»، نه تنها شما را بی گناه نمی کند بلکه می تواند عذر بد تر از گناه هم باشد.
{البته این مسئله در رابطه با آقایان هم مطرح هست ولی چون موضوع مطلب معرفی کتاب پوشش بانوان می باشد، از آقایان حرفی زده نشد}
✓ کتاب «احکام مُصَوَّر پوشش بانوان» به صورت نسبتاً جامع و قابل فهم احکام پوشش بانوان را طبق آخرین فتواهای هفت تن از مراجع (آیات عظام: خمینی، خامنه ای، مکارم، سیستانی، سبحانی، صافی، بهجت) به صورت مُصَوَّر بیان می کند.
✓ مصنّف ابتدا به صورت روان در مقدّمه کتاب توضیح می دهد که فلسفه پوشش و حجاب بانوان چیست و اینکه اصلاً چرا باید محجبه بود. در ادامه در رابطه با تاریخچه حجاب در مغرب زمین توضیحاتی می دهند و سپس تعدادی از عوارض و پیامدهایی که انقلاب جنسی برای آنها رقم زد به صورت مستند بیان می کنند. پس از آن نیز وارد مباحث اصلی یعنی احکام پوشش بانوان شده و این موضوع را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار می دهد.
# مشخصات کتاب:
✓ نام: احکام مُصَوَّر پوشش بانوان
✓ نویسنده: کانون نشر احکام
✓ ناشر: انتشارات اطلس تاریخ شیعه
✓ تعداد صفحه: 109
# نمونه مطالب:
1. در صورتی که فرهنگ بی بندوباری و آزادی های نامشروع در بین افراد جامعه رواج داشته باشد و زنان و دختران آرایش کرده و بدحجاب در مجامع عمومی حضور یابند، کنترل غرایز جنسی و جلوگیری از انحرافات اجتماعی بسیار دشوار خواهد شد ... به همین جهت اسلام بر بانوان واجب می داند که حجاب را رعایت کنند و آرایش ها و زینت های خود را در معرض دید نامحرم قرار ندهند.
2. در اسلام چیزی به نام نامحرم و نامحرم تر وجود ندارد و اشخاص یا محرمند یا نامحرم و رابطه خویشاوندی سبب کم شدن نامحرمی نیست.
3. حضرت علی علیه السلام فرمود: همراه فاطمه علیها السلام به حضور رسول خدا صلی الله علیه و آله شرفیاب شدیم، در حالی که او به شدّت گریه می کرد. گفتم: پدر و مادرم به فدایت ! چه چیز چنین شما را گریان ساخته است؟! فرمود شبی که مرا به معراج بردند، زنانی از امّتم را در غذابی سخت و وضعی بد دیدم که از شدت غذابشان گریستم. فاطمه علیها السلام عرض نمود: ای محبوب و روشنی چشم من! ما را از کار آنها با خبر ساز. حضرت فرمود: زنی که با مویش آویخته شده بود، در دنیا مویش را از نامحرم نمی پوشاند، زنی که با زبانش آویخته شده بود، همسرش را آزار می داد، آنکه گوشت بدن خود را می خورد، بدنش را برای دیگران آرایش می کرد و زنی که با قیچی گوشتش چیده می شد، کسی بود که خویشتن را بر مردان نامحرم عرضه می داشت. (وسائل الشیعه، ج20، ص213)
4. اگر کسی از گناه صغیره مانند: بدحجابی و رعایت نکردن پوشش شرعی، توبه نکند و تصمیم داشته باشد دوباره آن را تکرار کند، مرتکب گناه کبیره شده است؛ از این رو نباید تصور شود که بیرون گذاشتن چند تار مو یا آرایش و زینت در مقابل نامحرم گناهی است که خدای متعال آن را نادیده خواهد گرفت.
5. بانوان نباید بدون جوراب برای خرید – مثلاً – به نانوایی یا مغازه نزدیک منزل بروند یا اگر نامحرمی در خانه است، بی جوراب در مقابل او حاضر شوند، هر چند از فامیلِ نزدیک باشد.
6. پوشیدن جوراب های نازک یا طرح داری که پوست پا در آن نمایان است، در برابر نامحرم جایز نیست.
7. ملاک در حرمت آرایش، لذت بردن نامحرم نیست؛ و زن باید آرایش چهره خود را از نامحرم بپوشاند.
8. اگر خانمی ابروی خود را برداشته – در صورتی که مرجع تقلیدش پوشاندن آن را واجب می داند – باید با چادر روی ابرو را بپوشاند.
9. اگر آرایشگر بداند خانمی قصد دارد چهره آرایش شده خود را به نامحرم نشان دهد، تاتو و هر نوع آرایش کردنی مانند: گذاشتن ناخن مصنوعی و گریم صورت، برای او نیز حرام است.
10. اگر در جایی شک پیدا شود که چیزی از موارد زینت است یا نه، پوشاندن آن واجب نیست.
11. امام صادق علیه السلام: روز قیامت زنی زیبا آورده می شود که به سبب زیبایی اش دچار گناه شده و می گوید: خدایا! تو مرا زیبا آفریدی و من گناه کردم. سپس حضرت مریم علیها السلام را آورده، می گویند: تو زیباتری یا ایشان؟ او را زیبا آفریدیم، ولی دچار گناه نشد. (کافی، ج8، ص 228)
12. در صورتی که لاک در ناخن های دست خانمی باشد و بدون برطرف کردن آن وضو بگیرد، وضو باطل است و در ناخن پا، چنانچه ناخن یکی از انگشتانِ پا لاک نداشته باشد و روی همان دست بکشد، وضو صحیح است.
13. گاهی پوشش برخی بانوان به جای اینکه آنان را از نگاه نامحرمان حفظ کند، به جهت تزیینات و جاذبه هایی که در دوخت، رنگ و مانند آن دارد، باعث جلب توجه نامحرم می شود و حال آنکه هدف از پوشش اسلامی کم شدن مفسده و نگاه آلوده مردان نامحرم به زنان و ایمن سازی اخلاقی و روانی جامعه است؛ بنابراین حتی اگر چادر هم به گونه ای تزیین شود که موجب جلب توجه نامحرم شود با پوشش اسلامی منافات دارد.
14. ملاک در پوشش بانوان آن است که علاوه بر پوشاندن سر و بدن، برجستگی های اندام آشکار نبوده و برانگیزنده شهوت نباشد.
15. پوشیدن لباس یا جوراب با رنگ های روشنی که باعث جلب توجه نامحرم و مفسده انگیز است، در برابر نامحرم حرام است.
16. اگر شخصی یکی از آشنایان یا اعضای خانواده اش را که حجاب شرعی را رعایت نمی کند، به مکانی (مانند پارک، اماکن عمومی یا مهمانی) ببرد که در معرض دید نامحرم قرار می گیرد، کار حرامی مرتکب شده است و گناهکار محسوب می شود.
17. هر چند بر اساس متون اسلامی، مقدار پوشش محارم – مانند برادر و خواهد – در منزل کم تر از مواقعی است که در مقابل نامحرم هستند، ولی این بدان معنا نیست که محارم با نگاه به هم به گناه نمی افتند (میل جنسی به یکدیگر پیدا نمی کنند) و می توانند به هر صورتی در برابر هم ظاهر شوند.
18. خانم ها باید مراقب باشند که مرتب کردن چادر یا روسری در مقابل نامحرم اگر باعث پیدا شدن موی آنها یا به گناه افتادن نامحرم و برانگیختن شهوت گردد، حرام است و باید برای این کار مکانی را که در معرض دید نامحرم نیست، انتخاب کند.
19. بانوان فقط در موارد زیر می توانند به پزشک مرد مراجعه نمایند: «1. پزشک زن در دسترس نباشد؛ 2. پیدا کردن پزشک زن مشقّت داشته باشد؛ 3. مهارت پزشک مرد به طور قابل توجّهی بیشتر باشد.»
# نمونه صفحات: {برای دیدن هر عکس با سایز بزرگ، بر روی آن کلیک کنید}
# فهرست کتاب: {بابت کیفیّت بد عکس های عذرخواهی می کنم}
- ۹۶/۱۰/۱۴
ممنون از معرفی ...